Zorg voor quality time!

Op het moment dat je ouder wordt van een kind kan er veel in je leven veranderen. Zo moet je samen met je partner gaan kijken naar de financiën. Ook moet je kijken wie er wanneer gaat werken en hoeveel oppas je daarvoor moet inschakelen. Misschien heb je de luxe dat je ouders of je vrienden kunnen oppassen. Hoe dan ook, het is belangrijk dat je ook wat tijd kunt doorbrengen zonder de kleine. Ook al klinkt je dat misschien nu raar in de oren en is het enige wat je wilt bij je kind zijn.

nieuwe trend

Het lijkt een nieuwe trend te zijn om samen op vakantie te gaan zonder kinderen en even alles achter je te kunnen laten. De meeste opa’s en oma’s vinden het zelfs best wel leuk om op hun kleinkind te passen. Maak hier wel goede afspraken over want je wilt ze natuurlijk ook niets opdringen en geen misbruik maken van hu goedheid. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat ze echt op je kind of kinderen willen passen.

plan van aanpak

Misschien ben je er nu van overtuigd dat je inderdaad graag alleen met je partner op vakantie wilt. Ook je eigen ouders hebben aangegeven in die periode wel op te willen passen. Maar wat gaat nu je volgende stap zijn? Daar kan ik je eigenlijk niet goed bij helpen. De een regelt meteen een rondreis door Vietnam terwijl de ander het wat voorzichtiger aan wil pakken. Die mensen gaan bijvoorbeeld een lang weekend naar Texel. Wat voor jou en je gezin het beste is, moet je toch echt helemaal zelf bepalen. Wel lijkt mij een rondreis door Vietnam fantastisch. Toch zou ik dit pas doen nadat er een aantal vakanties aan vooraf zijn gegaan die wat dichterbij huis zijn geweest. Dit vooral omdat je dan zeker weet dat alles goed gaat. Het vraagt namelijk ook wel wat van je kinderen.

Later als je kinderen wat ouder zijn is het natuurlijk fantastisch om ze naar plekken als Vietnam mee te nemen en ze de wereld te kunnen laten zien. En omdat je er dan al zelf bent geweest, zal het voor jou minder stressvol zijn. Je weet een beetje hoe het daar werkt en zult er dan waarschijnlijk ook meer van kunnen genieten.

Hoe denken jullie of dit onderwerp? Moet je met je partner op vakantie kunnen gaan zonder dat je je kinderen mee neemt?

Geef een reactie