Terugblikken op een heerlijke moederdag

Nu Vaderdag zo voor de deur staat, moest ik ineens denken aan afgelopen Moederdag. Dat was een heerlijke dag. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar normaal gesproken zorg ik ervoor dat alles op rolletjes loopt in het huishouden. Van de kids tot aan het schoonmaken; ik zorg voor alles. Dat doe ik niet altijd even vrolijk. Als ik aan mijn partner vraag of hij wil helpen, doet hij dit ook altijd. Maar soms wil ik er gewoon niet om ‘hoeven’ te vragen. Dat leek altijd een soort onbereikbare droom – tot afgelopen Moederdag. Daarom ga ik er zelf even lekker voor zitten en terugblikken op een heerlijke Moederdag zo voordat het alweer Vaderdag is!

Ontspannen wakker worden

Je moet van mijn huishouden 1 ding weten: ik heb nog jonge kinderen. Dat betekent dat ik elke ochtend word wakker gemaakt op een onchristelijke tijden. Vaak ruim voor 7 uur ‘s ochtends is het raak. Dat was op Moederdag wel anders. Mijn partner had zijn wekker vroeg gezet en was er snel uitgeslopen om de kleintjes te tackelen voordat ze binnen drongen. Hierdoor kon ik een keertje welverdiend uitslapen! Man, wat heb ik dat gemist. Begrijp me niet verkeerd; ik ben gek op mijn kids. Maar je merkt vaak pas hoe je dingen mist als je het eindelijk weer een keer hebt. Dat had ik dus met uitslapen en ‘gewoon’ wakker worden zonder dat een kleuter op je borstkas staat te springen. Kortom, een goed begin van Moederdag!

Leuke kleinigheidjes

Ik vind het altijd heerlijk om leuke cadeautjes te ontvangen die mijn kinderen zelf gemaakt hebben. Heb je geen kids? Dan herinner jij je het vast nog wel van vroeger. Dan werd er tijd vrijgemaakt in de dagplanning en kregen de kinderen een knutselwerkje als opdracht voor Moederdag. Ik vind die werkjes altijd zo bijzonder! Natuurlijk bewaar ik ook elk kleinigheidje dat ik van de kinderen krijg. Dat is wel zo leuk voor later. Meestal doen mijn partner en ik niet echt aan Moeder- of Vaderdag. Ja, we maken voor elkaar een ontbijtje en geven de ander wat meer rust. Maar over het algemeen geven we niets aan elkaar op zo’n dag – dacht ik.

Complete verrassing

Toen de kinderen na een reeds geslaagde Moederdag op bed lagen te slapen, verraste mijn partner mij compleet. Hij had dit keer het initiatief genomen en een presentje voor mij geregeld! Al weken loop ik aan zijn kop te zeuren dat ik wel geïnteresseerd ben in gellak sets. Niet met de intentie dat hij het dan voor mij zou kopen. Ik was gewoon oprecht nieuwsgierig in dit product. Had hij dus een paar prachtige gellak sets voor mij gekocht! Het was een complete verrassing en het voelde echt als de kers op de taart van deze heerlijke Moederdag. Al heeft het wel de lat hoog gelegd voor Vaderdag, aanstaande zondag!

Geef een reactie