Schoenen maken de vrouw!

Inloopkast

Mijn zus heeft sinds kort een nieuw huis. Haar kleine huurstudio is ze langzaam uit gegroeid, het werd tijd voor iets nieuws. Tot ons grote verbazing werd ze ingeloot bij een ander huurhuis. Echt boffen, zeker in deze tijd! Ik ben er laatst even langsgeweest, ze is onderhand ingetrokken en het is echt heel erg leuk geworden. Waar ze eerst eigenlijk ruimte tekort kwam, heeft ze nu een overschot aan ruimte. En hoe kan je die beter vullen dan met…. kleding!?  Ze heeft een kamer compleet gewijd aan inloopkast. Waarom ook niet, als je de ruimte over hebt. Stiekem ben ik wel jaloers hoor. De ene muur is compleet gevuld met hangers voor kleding, er zijn vakjes voor de opgevouwen kleding en als klapper op de vuurpijl heeft ze aan de andere kant een soort rek gebouwd voor al haar schoenen. Hier had ze er altijd al veel van, maar ik denk dat ze in deze ruimte een heel nieuw hoogtepunt kan bereiken. Ik weet het eigenlijk vrij zeker.

Schoenenplank

Wij hadden vroeger toen we nog thuis woonden in de gang allemaal een eigen schoenenplank in de schoenenkast. Dit was niet alleen voor je ‘gewone’ schoenen, maar ook voor sportschoenen, slippers, kaplaarzen, etc. Was je plank vol en wou je toch graag een nieuw paar aanschaffen? Pech, één paar uitzoeken wat naar het goede doel ging. Dit was niet alleen goed voor het opgeruimd houden van de gang maar ook voor je portmonnee: je koopt het paar toch minder snel als dat betekent dat je één van de nog prima uitziende paren weg moet doen. Zeker als je op een gegeven moment een fine collection van schoenen hebt verzameld zoals de meeste meisjes doen zodra ze kledinggeld krijgen zorgt het er voor dat je jezelf kan inhouden en enigzins beschaafd omgaat met een schoenencollectie.

Cadeautje

Maar oh, hoe dit om kan slaan bij sommige zodra ze wel de ruimte hebben! Waar ik nog steeds een bescheiden voorraad heb (nou ja, bescheiden is een groot woord), heeft mijn zus zich helemaal uitgeleefd zodra ze uit huis ging.  Ze bewaarde ze in haar studio op de gekste plekken, maar heeft nu natuurlijk plek genoeg in haar nieuwe huis met haar nieuwe rek. Hoewel ik haar voorraad bizar vind, heeft het me wel een leuk housewarming-cadeau bezorgd: ze krijgt van mij een mooi paar hakken erbij. Hiervoor heb ik een paar hakken van Peter Kaiser gekocht. Ik denk dat ze er heel blij mee zal zijn. Maar nog niet vertellen hoor, het is pas volgende week. Ik houd jullie op de hoogte hoe ze het vond!

Geef een reactie