Hoe kom ik aan originele babykleding?

Babykleding shoppen is een van mijn favoriete bezigheden. Alles in het klein is enorm schattig, vooral als het voor je kleine lieverdje is. Bij het shoppen van babykleding stel ik me vaak voor hoe het eruit gaat zien op mijn kleine spruit en smelt ik meteen… Vaak ga ik naar bekende winkels zoals H&M, Zara en de Hema om babykleding te komen. Toen ik laats met mijn kleintje in de speeltuin kwam en alleen maar dezelfde outfitjes zag besefte ik dat het misschien ook weleens leuk is om originele babykleding te kopen die niet elke koter draagt. Zelf wil ik ook liever niet in standaard kleding rondlopen wat je overal tegenkomt. Ik ben eens goed op speurtocht gegaan en kwam uit bij de volgende manieren om originele babykleding te kopen.

Tweedehandswinkeltjes

Misschien koop je zelf weleens kleding bij tweedehandswinkeltjes, maar ook voor je kleintje kunnen hier super leuke spullen tussen zitten. Vooral mooie, originele schoentjes en jasjes van bijvoorbeeld leer of suède kun je prachtig kopen bij tweedehandswinkels. Het enige nadeel hieraan is dat je je dochter of zoon waarschijnlijk niet iets aan wilt trekken dat al gedragen is door een ander. Bij veel tweedehandswinkels is ook kleding te koop die nog niet gedragen is en waar het kaartje nog aan hangt. En als je wel kiest voor iets dat al is gedragen, een paar keer wassen op 60 graden en alle bacteriën zijn weg!

Bestel vanuit het buitenland

Vaak hebben Spaanse en Italiaanse webshops de meest schattige kinderkleding waarin je Daantje van de buren niet snel zal zien lopen. Het enige nadeel aan kinderkleding bestellen op een buitenlandse webshop is dat de verzendkosten vaak aan de hoge kant zijn. Meestal is het wel mogelijk om boven een bepaald bedrag gratis verzending te krijgen. Dan kun je overwegen om ook meteen de hele zomercollectie te bestellen, of kleding voor je oudere kroost. Het is dan wel een stuk duurder, origineel ben je wel!

Een fashion influencer

Ook fashion influencers hebben baby’s, en echt niet dat ze die elke dag in een Hema ensemble steken. Kijk dus gerust af bij deze fashion influencers, al is het maar om inspiratie op te doen. Vaak vermelden ze bij een outfit foto precies van welk merk wat is, zodat je alles lekker kunt spieken.

Do-it-yourself

Voor de echte creatievelingen onder ons is er altijd nog de mogelijkheid om zelf babykleding te ontwerpen en naaien. Dit kost misschien wel wat extra tijd, maar als je dat hebt is het hartstikke leuk! Op de markt kun je prachtige stoffen vinden waarmee je de leukste broekjes, bijpassende haarbandjes en sokjes en jurkjes kunt maken. Ben je niet zo heel goed met de naaimachine, maar vind je het wel leuk om zelf kleding te maken? Koop wat standaard rompertjes, broekjes, leggings en/of t-shirts bij de H&M en pimp ze met leuke stofjes, strikjes en knopen die je er zelf opnaait.

Geef een reactie