Heerlijk fris kunnen douchen

Sinds een aantal weken zijn wij trotse eigenaren van onze nieuwe woning. Het huis is echt een plaatje om te zien en van alle gemakken voorzien. Toch heeft de vorige eigenaar er maar weinig aan gedaan als het gaat om onderhoud en vooral schoonmaken bleek erg lastig voor hem te zijn. We kwamen er de afgelopen weken achter dat er toch meer werk inzit dan wij ten eerste instantie dachten.

 

 

Alle losse onderdelen vervangen

Per kamer zijn we een lijst aan het opstellen wat er gerepareerd zal moeten worden of zelfs vervangen zal moeten worden. In de badkamer is het bijvoorbeeld de douchekop, de houder van de douchekop en de douchegoot. Alles is van het duurste badkamer merk, die speciale maten hanteren. Het is dus vervelend dat je bijna alles peperduur terug moet kopen. Gelukkig kan je op internet veel mogelijkheden vinden, bijvoorbeeld voor een douchegoot. Het officiële merk vraagt gerust zeshonderd euro voor een nieuwe douchegoot, op internet met dezelfde maten rond de honderd euro. Dat is wel een behoorlijk verschil.

 

 

Veel mooier en zelfs goedkoper

Het valt mij op dat je op internet echt topkwaliteit materialen voor een leuke prijs kunt bestellen. Op de speciale maten zit geen patent meer heb ik mij laten vertellen, hierdoor kunnen goedkopere merken ook deze maten gebruiken. Daarbij heb je ook verschillende websites die de oudere modellen verkoopt, deze zijn dan nog goedkoper. Een soort dumpprijzen. Grote keten willen deze producten niet meer verkopen, terwijl jij en ik geen verschil zien tussen de mode van vorig jaar en dit jaar, als het om dit soort onderdelen gaat. Onze nieuwe douchegoot is gemaakt in 2017, helemaal uit de mode. Uiteraard vinden wij dit geen probleem, we vinden het een mooie douchegoot. In ons geval ging het alleen om de boven plaat al hoewel we de complete inbouw set opgestuurd hadden gekregen. Deze bewaren we gewoon, wie weet komt het ooit nog van pas.

 

 

Al met al toch wel hoge kosten

Helaas hebben wij bij aankoop van deze woning hier niet specifiek naar gekeken, achteraf hebben wij daar toch wel spijt van. Nu, met alle kleine dingen, zijn we toch wel een behoorlijk bedrag kwijt en we zijn nog niet klaar. We hebben nu besloten om echt het broodnodige te doen en de rest komt volgend jaar wel. Zolang het maar hygiënisch en veilig is, zijn wij al zeer tevreden. Rome is tenslotte ook niet in één dag gebouwd.

Geef een reactie