Haal het beste uit jezelf!

Ok, eigenlijk moet ik meteen beginnen met een bekentenis. Lange tijd heb ik niets aan mijn haar gedaan. Uiteraard heb ik het wel gewassen maar daar hield het ook wel een beetje mee op. Zodra mijn haar droog was deed ik het in een knot of een staart. Op die manier maakte het eigenlijk niet zoveel uit hoe het model van mijn haar er uit zag. Hoe het zo gekomen is, kan ik me niet heel goed meer herinneren. Toch is er wel een duidelijk verschil te zien op foto's. Er is echt een periode voordat ik kinderen kreeg en die van erna. Natuurlijk lijkt het alsof je het hartstikke druk hebt met alles rondom de kinderen en dat is natuurlijk ook zo. Toch kwam ik er langzaam achter dat er iets moest veranderen om me weer fijn te voelen.

Tijd voor jezelf

Het leven vloog voorbij maar ik had niet echt het idee dat ik er helemaal bij was. Misschien door drukte of door sleur. Ik kwam er achter dat alles een beetje op de automatische piloot ging. Dat kwam niet in de laatste plaats doordat ik weinig aandacht aan mijn uiterlijk besteedde. Daarom ben ik dat langzaam gaan veranderen. De eerste stap die ik heb genomen is dat ik naar de kapper ben gegaan. Omdat ik het graag zelf ook mooi wilde houden heb ik producten van Kerastase gekocht. Normaal gesproken kocht ik het liefst de goedkoopste haarproducten die er zijn omdat het weer in de kosten scheelde. Toch merk ik een groot verschil nu ik een product heb aangeschaft dat kwalitatief beter bekend staat. Dat had ik dus al veel eerder moeten doen. Ik vind dat het zijn geld meer dan waard.

Als herboren

Misschien klinkt het raar maar ik voelde me als herboren door mijn nieuwe kapsel. Door dit gevoel heb ik de smaak te pakken gekregen en ben meerdere dingen gaan aanpakken. Zo heb ik ook nieuwe kleren aangeschaft en ben ik begonnen met wat meer bewegen. Hoewel het allemaal dingen zijn die vroeger als vanzelfsprekend waren, voelde het echt alsof ik sommige dingen voor het eerst deed. Dat is eigenlijk heel zonde omdat het zo goed voelt. Ik ben dan ook van plan dit niet meer los te laten. Hoewel het soms lastig zal zijn weet ik zeker dat het gaat lukken omdat ik weet waar ik vandaan kom. Ik voel me nu fitter, vrolijker en zelfverzekerder. Dat wil ik zeker niet meer opgeven!

Geef een reactie