Een weekend weg zonder de kinderen

Mama zijn (en vader zijn natuurlijk ook) is een van de mooiste ervaringen in het leven. Maar zeker de eerste jaren kan het ook heel stressvol zijn. Nieuwe ouders zijn vaak constant vermoeid, krijgen weinig slaap en ervaren veel stress. Daarnaast is er ook meer aandacht te verdelen. Waar je vroeger voornamelijk bezig was met elkaar en je relatie bezig was ben je nu drukker met de kinderen. Het kan dan makkelijk zijn om elkaar en de romantiek een beetje te vergeten. Maar voor een gezonde relatie en/of huwelijk is het belangrijk om alsnog regelmatig tijd met elkaar door te brengen. Een goede tip voor koppels is om wekelijks een date avond in te plannen. Maar je kunt het ook grootster aanpakken en een lang weekend weg gaan om samen tot rust te komen en een romantische korte vakantie te hebben. In dit artikel bespreken we hoe je dat aanpakt.

Oppas

 Natuurlijk heb je iemand nodig die op het kind of de kinderen past. Je kunt een professionele aupair inhuren of vragen aan je eigen ouders of opa en oma een weekend met de kinderen willen doorbrengen. Het is wel belangrijk dat de kinderen hun oppas al kennen en zich comfortabel voelen daar. Je kunt niet je kinderen dagenlang achterlaten bij iemand waarmee ze niet bekend zijn, ook al is het een goede oppas.

Je kinderen missen

Als je als ouders een weekendje weg gaat zonder de kinderen om samen tot rust te komen kan dit heerlijk aanvoelen. Maar tegelijkertijd zul je misschien de kinderen ook ontzettend missen. Gelukkig leven we in een tijdperk waar je heel gemakkelijk kunt videobellen en je kinderen kunt bellen. Maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om je te herinneren dat je samen weg bent gegaan om aandacht aan elkaar te besteden. Het is dus geen goed idee om het gehele weekend met je kinderen aan de telefoon te zitten.

Waarheen?

De vraag is natuurlijk ook waar je heen gaat tijdens je weekendje weg. Wij raden een fijn en knus hotel aan zodat je kunt genieten van alle service die het hotel biedt en dingen zoals koken niet zelf hoeft te doen. Dit is wel zo fijn als je normaal druk bent met het runnen van een huishouden. Qua locatie is het natuurlijk voornamelijk een persoonlijke voorkeur. Je kunt lekker aan het strand gaan zitten of een stedentrip doen. Zelf hebben we vorig jaar een stedentrip Budapest gedaan. Een prachtige stad die ook nog eens lekker goedkoop is.

Geef een reactie