De eerste keer vakantie met je kleintje

Als kersverse ouders weten jullie al wat een enorm gedoe het kan zijn om enkel even naar het park te gaan met jullie kroost. De spullen die je mee moet nemen, het gedoe van het aankleden en  het gekrijs zodra jullie de deur uit zijn is voor veel mensen een reden om lekker thuis te blijven. Juist om deze redenen heb je ook echt vakantie nodig, om als ouder tot rust te komen. Maar hoe pak je dat in hemelsnaam aan met zo’n kleintje? Lees het in deze blog

Laat het over je heenkomen

Het belangrijkste is: raak niet in paniek. Ga er maar gewoon vanuit dat het helemaal misgaat als jullie voor het eerst met z’n allen op vakantie gaan, dan kan het echt alleen maar meevallen. De meeste stress begint natuurlijk in het vliegtuig, je bent constant bang dat je kleintje het op een krijsen zet en je ziet van te voren al blikken van mensen die geërgerd zijn omdat ze vlak bij jouw baby zitten. Mijn tip is: lekker boeiend wat andere mensen van je denken. Je kleine gaat toch wel krijsen (zo niet dan heb je heel erg veel geluk). Het is beter om dit te accepteren en er gewoon mee te leren omgaan dan dat je hierdoor de hele reis met je billen tegen elkaar geknepen zit. Die mensen moeten waarschijnlijk ook een keer met hun kleine vliegen, of hebben het al gedaan. En zo erg is het nou ook weer niet. Als je je echt rot voelt is het een goed idee om van tevoren een grote zak snoep mee te nemen en dit uit te gaan delen op het moment dat je kind losbarst.

Bereid je goed voor

Voorbereiding is echt het aller belangrijkste als je relaxt op reis wil met je baby. De laatste keer dat wij gingen zaten twee koffers vol met alleen maar spullen voor ons kleintje, en zaten onze spullen gepropt in een handbagage koffertje. Erg weinig ruimte, maar we waren wel overal op voorbereid en hadden alles bij ons wat we nodig hadden. Denk bij het inpakken aan alle mogelijke situaties, neem bij wijze van spreke ook een skipak voor je kleine mee. Je weet het maar nooit. En stel je bent nou echt wat vergeten is het ook geen ramp. Je hebt tegenwoordig op bijna alle plekken genoeg winkels waar je van alles kan kopen. Het is wel heel belangrijk om de favoriete knuffel van je kind mee te nemen, anders belooft het een helse vakantie te worden.

Geef een reactie