Een babyshower organiseren

Babyshowers worden steeds populairder in Nederland. Een paar jaar terug waren ze er nog niet veel, nu is het razend populair. Gelukkig maar, want babyshowers zijn hartstikke leuk. Alles moet gevierd worden, en zeker je zwangerschap is een feestje waard. Op jouw babyshower staan jij en je baby centraal. Vaak wordt een babyshower georganiseerd door familie en/of vrienden, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen!

Zorg voor veel spelletjes

Bij normale feestjes en verjaardagen wordt er gedronken, gekletst en gegeten. Op een babyshower is het gewoonlijk dat er ook spellen worden gedaan met de zwangere moeder. Er kan natuurlijk geen alcohol gedronken worden op een babyshower, in ieder geval niet door de moeder. Er zijn veel spelletjes die jullie kunnen doen op de babyshower. Je kunt gekke spellen doen zoals ‘ruik de luier’. In dit spel smeren jullie van te voren producten in luiers zoals koffie, mosterd, verzorgingsproducten of pindakaas. De moeder moet geblinddoekt raden waar de luier naar ruikt. Slappe lach gegarandeerd! Ook kunnen jullie babyvoeding proeven en raden welke ingrediënten erin zitten, weet je meteen wat je je kleintje straks voorschotelt.

Eten en drinken

Zelf vind ik het altijd leuk als het eten en drinken op een babyshower bij het thema past. Wordt het een meisje? Dan is het leuk om roze cupcakes, taart en andere hapjes neer te zetten. Als het een jongen wordt zet je natuurlijk blauwe drankjes en taart neer. Denk eraan dat de moeder geen alcohol drinkt, dus dat je zorgt voor genoeg non-alcoholische dranken. Ook bij het maken van de hapjes is het handig om rekening te houden met de dieet voorschriften van de zwangere mama, gerookte zalm mag bijvoorbeeld helaas niet.

Cadeaus

Voor de mama is dit natuurlijk het leukste deel van de babyshower: de cadeaus uitpakken. Als je de babyshower organiseert voor een nieuwe mama is het goed om van te voren even te overleggen met haar wat ze graag wilt hebben. Vervolgens maak je een lijst en vraag je aan iedereen welk van de cadeaus hij of zij wilt geven. Zo voorkom je dat de moeder opgescheept zit met 4 kolf systemen, of een paar honderd rompertjes. Het kan ook leuk zijn om met z’n alle een groot cadeau te kopen waar de moeder en haar kleintje blij van worden.

Heb vooral veel plezier

Het belangrijkste van de babyshower is dat jullie een hoop lol moeten maken! Je viert de komst van je nieuwe baby, en dat is zeker wel een feestje waard.

Geef een reactie