mamaliefs.nl

BBQ tijd

Met de zon van laatst was het duidelijk, tijd om achter de BBQ te staan! Om iedereen een beetje uit de zon te houden had ik een aanbieding partytent gehaald. Zo konden de kleintjes buiten spelen in die warmte. Bovendien was mijn man ook wel toe aan iets klassiek masculien als de BBQ.

Man zijn

Het thuiswerken heeft hem namelijk een beetje in de sleur gekregen. Ik vond het sowieso grappig om te zien hoe hij was als hij werkt. Hij is namelijk echte een beetje zo een man-man zeg maar. Laatst gingen ze bijvoorbeeld als vriendengroep bushcraften. Ik kreeg maar een foto te zien, ze hadden een half complex opgezet van droog hout. De grap is echter dat hij als HR-manager echt een snoepie is. Hij zat de halve dag met mensen te zoomen en hij was altijd super zoet, altijd opzoek naar een compromis en mensen te helpen hun issues op te lossen of voorzieningen te treffen. Hij begon zich op te sluiten op de studeerkamer omdat hij volgens mij helemaal niet wilde laten zien dat hij altijd zo zoet op werk is. Ik moet er maar om gniffelen.

Transformatie

Het BBQen deed hem helemaal opleven. Hij pakte meteen een bijl om houtstronken in tweeën te splijten. Immers: “Hout geeft een veel mooiere geur aan het vlees dan kolen”. Ik laat hem lekker. Bovendien was het boodschappen verzoek heel duidelijk. Er moesten speklappen komen, en grote tomahawks. Bij de Albert Heijn kwam ik daarachter dat dat gigantische lappen vlees zijn waar een stuk bot uitsteekt voor gemakkelijk afkluiven. Ik heb er ook maar een paar spiesjes bijgehaald. Dat vindt hij dan misschien niet echt BBQen, maar iets van groenten naast het vlees vind ik zelf toch ook wel fijn.

Vuur

We zetten de partytent op en legde een kleed neer zodat de kleintjes al hun speelgoed bij elkaar konden houden. Met dodelijke serieusheid ging het schort om, werden de brikketten aangestoken en werd demonstratief de knijper een paar keer bij elkaar geklikt. Hij vond een schort zelf nooit zo nodig tot ik een oud verweerd leren schort had gevonden. Met de look van een smid was een schort opeens een must have van elke verantwoorde BBQer. Als eerste moest natuurlijk de Tomahawk erop. Onze dochter vond het prima, maar de jongens vonden het echt top. Deze kluifde als ware grotmannen het vlees van hun bot. Net als hun vader.

Mobiele versie afsluiten